Helene Lekven

A Easy and Natural Look : Step-by-Step

  • 07.05.2016, 13:05


Jeg har fått hektet på det naturlige med et bitte lite hint av farge. Det går kjapt og er en enkel look å lage. Jeg har én base, en annen farge i oval linjen og til slutt litt av en siste farge ytterst i hjørnet av øyet. Dette føler jeg gir en fin sminket look, uten å bli for mye på en hverdag. Så i dag tenkte jeg å vise dere den looken jeg går mest for om dagen. Jeg har forresten også laget video av HELE ansiktslooken over på youtube kanalen min som du finner HER. Så om du heller vil se video enn å lese så har du muligheten til det denne gangen!
Til denne looken bruker jeg en palett fra Urban Decay som heter Spectrum Palett. Som base bruker jeg fargen FLATLINE, og den går da over hele øyelokket. Dette er en lys farge, med et hint av rosa og en del shimmer. Fargen er veldig pigmentert og lett å jobbe med. 

Så går jeg inn med fargen BORDELLO i ovallinjen. Dette er for å gi øynene litt dybde og vi kan på en måte kalle det litt contouring. Noen ganger bruker jeg ikke så mye av denne fargen, men andre ganger bygger jeg den ganske mye mer opp. Det kommer an på hvilken look jeg ønsker den dagen. Denne fargen legger jeg med en blending brush, og jobber fargen sakte oppover. Det er aldri lurt å starte med mye av en mørk farge, da kan det fort gå galt, men ellers er også denne fargen pigmentert og lett å blende ut!

Til slutt så går jeg inn med fargen BURN og legger den i den ytterste delen av øyelokket mitt. Jeg legger den vell egentlig som en liten trekant ytterst på lokket. Dette føler jeg gir enda mer dybde til looken, og gjør at det hele ser enda mer gjennomført ut. 

Bildene gir ikke så alt for godt innblikk i hvor fin denne lokken er. Jeg får på en eller annen måte ikke til å vise de ordentlige fargene da jeg vil ha lysere bilder. Så da blir fargene litt vasket ut. Men jeg syntes det kom okey frem i noen av bildene over her. Og hvis du vhil se hvordan fargene virkelig blir, så syntes jeg det kommer godt frem i videoen jeg linket lenger opp!

I dag er jeg avgårde på jobb igjen, så jeg tenkte at det var den perfekte muligheten til å dele denne looke med dere. For jeg har ikke akkurat tid til å sitte foran ipaden i dag. Men hvertfall så ønsker jeg dere en super fin helg videre, og jeg håper dere nyter sola og det varme været om dere også er så heldige å ha det!

Hva syntes du om denne looken, og ønsker dere flere slike innlegg som dette? 

Step-by-Step: Ombré lips

  • 13.04.2016, 14:45


Noe jeg har fått litt hektet på i det siste er det å ha ombré fargede lepper. Jeg vet jeg er litt sein på den trenden der, men bedre seint enn aldri! Jeg har ikke prøvd meg med så mye forskjellig da jeg virkelig falt for det første og beste. Jeg hadde nemlig tatt på liplineren min som vanlig og skulle ta på Yash fra mac for å ha nude lepper en dag. Men så sentrerte jeg da den nude fargen og bestemte meg for å prøve å fylle inn yttersidene med lip crayonen jeg akkurat hadde fått fra Burts Bees. 

De har nemlig mer enn bare de kjente leppomadene, og jeg hadde fått tilsendt litt. Så det at den lip crayonen kom i en dyp rød farge gjorde meg absolutt ingen ting. Jeg ble rett og slett kreativ ved å ha den!

 

Fremgangsmåten forklarte jeg vell egentlig ganske greit i starten av innlegget, men er jo greit med litt bilder som viser fremgangsmetoden. Etter å ha fylt inn med den røde fargen blender jeg kantene litt inn i hverandre slik at det skal bli en fin og naturlig overgang. Blir ikke mye fint om det er harde linjer på leppene, med mindre det er looken du ønsker så klart! 

    
 Jeg er veldig klar over at dette er en spesiell look. En spesiell ombré. Men av en eller annen grunn så liker jeg den veldig godt! Det er vell tredje eller fjerde gangen jeg bruker denne looken når jeg skulle ta bildene  til innlegget, så det viser jo at den falt i smak. Jeg har også fått flere komplimenter når jeg har brukt denne leppe looken! 

Jeg har litt lyst til å prøve meg på litt mer ombré lepper, men står litt fast på hvordan jeg skal prøve meg på! Men det er jo massevis av inspirasjon der ute på nettet, så er jo bare å søke i vei! 

Hva syntes du om ombré lepper? Og hva syntes du om denne looken? 

// Burts Bees Lip Crayon er sponset

Step-by-Step: Smokey Gold Look

  • 11.03.2016, 16:20


  Jeg lovte dere en tutorial til en look hvor jeg brukte Urban Decay Smokey paletten, og som dere ser så holder jeg det jeg lover. Jeg prøvde meg på en ny vri når jeg skulle ta bilder til dette innlegget, men heldigvis ble jeg fornøyd med sluttresultatet! Jeg ønsket er smokey look som hadde et hint av sølv og gull. Og det er noe jeg føler jeg fikk til på en god måte, og om du ønsker å lage denne looken selv, så har du oppskriften under her:   

1. Det første jeg gjør er å ta fargen Combust over hele øyelokket som en slags base for resten av øyenskyggen. Jeg liker å gjøre dette først da jeg føler de mørkere skyggene blir litt lettere å blende ut, men det er nok smak og behag! 

2. Så går jeg inn med en mørk lilla farge som heter Smolder, denne legger jeg i ovallinjen og blender den godt utover. Jeg har ikke noe særlig av denne på selve øyelokket. 

3. Så sprayer jeg litt Mac fix+ på en øyenskyggekost før jeg tar litt av sølvfargen Armor på hele øyelokket. Grunnen til at jeg sprayer kosten med fix+ er at jeg ønsker at sølvfargen skal bli mer intens på øyelokket. Det hadde den ikke blitt uten den sprayen.

4. Til slutt går jeg inn med fargen High innerst i hjørnet på øye, før jeg så tar litt Dirtysweet langs ovallinjen. Dette gjør jeg bare for å få et hint avgull. Jeg tar ikke mye på! 

5. Så avslutter jeg med å legge eyelineren og så ta på mascara. Jeg har brukt en eyeliner fra Maybelline, master precise liquide eyeliner, og mascara fra Too Faced, Better than sex. Neste tutorial som kommer ut på bloggen er hvordan jeg lager den perfekte tjukke eyelineren. Så stay tuned om det er noe du ønsker!

  
   Da håper jeg denne looken er en som falt i smak hos flere av dere! Jeg liker den hvertfall veldig godt. Det er et eller annet med den mørke gullaktige og sølvaktige looken som fenger meg. Det kan godt hende det er bare jeg som liker det, men jaja! Og som jeg sa over her så er neste tutorial how to do the perfect thick eyeliner. Så det er bare å følge med til uken igjen for det innlegget. Nei, nå tar jeg helg for i dag, i morgen er det jobb igjen, men i kveld skal jeg kose meg med den tradisjonelle fredags tacoen!

Ha en fin fredagskveld alle sammen! Og hva syntes dere om dagens look? 

How To; Quick and easy thin eyeliner

  • 25.02.2016, 10:18


Først må jeg bare si at dette innlegget egentlig skulle ut i går, men når jeg skulle eksportere en video fra Imovie så kollapsa hele macen. Så i hele går ettermiddag og kveld satt jeg og prøvde å fikse akkurat det. Ikke at det hjalp.. Så i dag har jeg tilkalt forsterkninger, så håper de får til å fikse det!! Kan ikke leve uten macen.. Også ble jo da ukens youtube video nå forsinket (kanskje mistet for godt!)

Men, det var ikke det dette innlegget skulle handle om. Det skal handle om hvordan jeg lager en tynn og fin eyeliner. Jeg tenker å vise dere hvordan jeg lager en tjukkere og mer markert eyeliner en annen gang, og en med gel-eyeliner en gang etter det. Men nå er det en fin, enkel og tynn eyeliner vi skal fokusere på. 

eyeliner 

1. Først så lager jeg en liten strek ut fra øyet. Det er også da jeg bestemmer hva slags «flick» jeg ønsker. Når jeg har en tynn og fin eyeliner liker jeg gjerne å ha den ganske rett ut fra øyet, ikke så mye opp mot øyebrynet, men det er smak og behag.

2. Så begynner jeg å dra eyelineren fra ytters av den streken som allerede er der, og drar den innover mot midten av øyelokket. Når man da har den første streken rett ut fra øyet er det da lettere å lage en tynn linje når man kommer til dette steget! 

3. Så velger du om du ønsker at eyelineren skal gå helt inn i hjørnet på øyet eller om du vil at den skal stoppe på midten. Jeg gjør noen ganger helt inn, men denne gangen lagde jeg den så tynn at jeg bare ville ha den halvveis.men sørg for at det ser naturlig ut.

4. Til slutt så er det bare å gjøre det samme igjen på det andre øyet! Good Luck! Og husk, de trenger ikke være identiske, øynene dine er ikke det, og om eyelineren er identisk så kan det fortsatt se forskjellig ut! 

P2230034

Eyeliner er noe jeg alltid har likt å bruke selv, og jeg har fått sansen for veldig markerte og fyldige eyelinere. Men de siste ukene har det faktisk vært slike tynne eyelinere jeg har gått til. Det går litt opp og ned, noen ganger liker man ditt og andre ganger liker man datt bedre. Sånn er det bare! 

Jeg håper dere likte innlegget. Jeg har ingen anelse om hvordan det ser ut akkurat nå for jeg skriver dette på mobilen. Så kan hende jeg må rette opp litt når jeg får fikset macen seinere i dag, krysser fingrene ✌🏻️

Håper dere får en strålende dag i dag, og at dagens tips falt i smak! Hvordan liker du eyelineren best? 

Step-by-Step Pink Makeuplook

  • 23.01.2016, 14:00


Hey cuties! Håper dere har hatt en fin dag så langt. Selv er jeg enda på jobb, så dette er et forhåndsskrevet innlegg. Og egentlig et som er ganske annerledes enn det jeg har lagt ut tidligere! Kanskje det er noe dere vil jeg skal fortsette med litt fremover? Det var hvertfall gøy å teste ut, så let me know hvis dere vil ha mer av slike innlegg som dette!

2016122153048200_sbig

  1. Flawless start instant perfecting primer. Jeg har fått en rutine på å alltid starte med primer. Det har ikke alltid vært en del av rutinen min, men nå har den altså blitt det. Og jeg bruker da primeren fra Elizabeth Arden. Jeg bare fordeler den jevnt over ansiktet, og er kanskje litt ekstra nøye med å få det der jeg vet sminken forsvinner først.

2. Flawless finish perfectly nude foundation i fargen vanilla shell. Så går jeg over på foundation. Siden jeg fikk en av EA i posten her om dagen må jeg prøve den litt mer før jeg kan sammenlikne den med min tidligere foundation fra Nilens Jord, men foreløpig så ligger denne godt an. Jeg tar foundationen på kinnene, i panna og på haka før jeg fordeler det jevnt over ansiktet mitt. Og jeg syntes denne foundationen har en veldig god dekkevne!

3. Nilens Jord duo concealer. Denne concealeren fikk jeg også i posten her om dagen og jeg må si at so far so good! Den er en stick på den ene siden og er i flytende form på den andre. Denne gangen brukte jeg stikk formen, og tegner rett og slett der jeg ville dekke litt ekstra, før jeg blendet det ut med fingeren min.

4. Mac prep + prime er det perfekte puddere å bruke til å sette sminken. Denne kommer til å bli fast innventar i sminkemappa mi, og det har jeg jo sagt tidligere denne uken og. Jeg tar pudderet så og si over hele ansiktet for å sette alt, men konsentrerer meg aller mest om de plassene sminken min gjerne forsvinner først.

2016122153051021_sbig

  5. Elizabeth Arden bronzer er min go-to bronzer at the moment. Den gir en fin og naturlig contour da jeg ikke vil ha så alt for mye og for sterk contour. Jeg tar og bronzer under kinnbeina, litt i panna og under haka. Jeg vil bare gi ansiktet mitt litt dybde. Litt fasong. Og det syntes jeg denne gjør perfekt, spesielt til denne looken.

6. Dior skin nude air highlighter i fargen glowing nude. Jeg måtte jo bare ta den med! Den gir en fin og gyllen glød til ansiktet og man ser med en gang mye mer sunn ut. Jeg tok for det meste higlighter oppå kinnbeina, like under øyet som på bildet, på neseryggen, amorsbuen, litt på haka og litt nederst i panna.

7. Nars cream blush i fargen Lokoum. Denne er en old goodie som jeg i går dro frem igjen for denne looken. Det er en blush jeg brukte hele tiden for en stund tilbake, og jeg skjønner nå hvorfor jeg likte den så godt. Den gir mye og en fin farge til kinnene mine. Så jeg trenger vell ikke fortelle dere hvor jeg legger denne? 😉

2016122153054772_sbig

  8. Så var det tid for øyenskygge! Jeg startet med å bruke H&M eyeshadow i fargen Fine China. Og la den rett og slett over hele øyelokket. Og som jeg har fortalt tidligere er jeg glad i å bruke denne som en base uansett look. Det er bare en utrolig god øyenskygge!

9. Så tok jeg frem Urban Decay Spectrum paletten min og gikk for en skikkelig knæsh farge. Nemlig Blacklash (den sterke rosa fargen på bildet). Jeg gikk inn med den i ovallinjen og ytterst på øyelokket. Fargen er så pigmentert, men når man må blende så forsvinner mye av den sterkheten, så greit å legge lag på lag med blending i mellom frem til du er fornøyd med fargen.

10. Så gikk jeg inn med fargen Bordello som er ved sidenav og en lys brun-rosa farge. Denne syntes jeg kunne bli fin som en crease farge som jeg ville sagt på engelsk. Altså at jeg brukte den i ovallinjen min. Dette skapte en mer dybde til hele looken som hvertfall jeg likte veldig godt. Og husk å blende!!!

11. Til slutt når det kommer til øyenskygge blandet jeg Flashline og Daybreak og brukte dem innerst ved øye, da for å lyse opp looken litt. Og om du ser at du på dette stadiet må blende litt mer så er det bare å gjøre det. Blende er den viktigste jobben når det kommer til en fin look. Og jeg er desverre litt for lat til det selv og!

2016122153061493_sbig
  12. Eyeliner er neste steg. Og dere som følger meg på youtube, dere vet at jeg ikke klarer meg uten eyeliner! Jeg brukte som vanlig gel eyelineren min fra mac og tegnet en enkel liten vinge. Ikke for stor og ikke for liten, bare for å få den lille edgen til looken som jeg ønsket. En tutorial på hvordan du kan «jukse» deg til en flawless eyeliner kommer snart!

13. Også er det mascara. Som dere kanskje vet så er mascaraen til Elizabeth Arden min favoritt for øyeblikket og jeg er på min andre mascara allerede. Det ekke verst! Tror jeg har funnet min rette mascara.

14. Så er det brynene sin tur (glemte dem egentlig, så derfor de ikke er ordentlig og fine på de neste bildene og det under her..). Jeg bruker da øyenbrynspennen fra Nilens jord og tegner enkelt over den naturlig formen på brynene mine. Jeg ville ikke ha noen sterke og markerte øyenbryn i dag. Det skulle være en enkel og fin look.

15. Så på leppene gikk jeg inn med en lipliner fra mac i fargen Spice. Den er så fin og jeg vurderte faktisk å bare gå med leppene slik. En naturlig og fin nude farge. Jeg kunne lett gått med den alene, men denne gangen valgte jeg å bare tegne opp leppene mine og så fylle inn med den samme farge.

16. Og da til slutt gå over med min favoritt leppestift fra mac for øyeblikket, nemlig Plumfuk. Den er så fin og jeg syntes den gikk godt med øynene på denne looken. Håper du også syntes det!

20161221530166950_sbig

Det var da gårsdagens makeuplook! Er ikke ofte jeg går for en rosa look, men det hender. Og da kan jeg jo like godt vise den til dere også, sant? Jaja, jeg håper innlegget falt i smak og gi meg gjerne tilbakemelding på om det kunne vært bedre og evt på hvilken måte. Jeg kan ikke bli bedre om jeg ikke vet hva dere vil jeg skal bli bedre på!

Håper du kanskje fikk litt inspirasjon til kveldens look! Ha en fin lørdag alle sammen. 

​// Noen produkter i dette innlegget har vært sponset

Helene Lekven

Mitt navn er Helene Lekven og jeg er 20 år gammel. Jeg bor i Trondheim, men er opprinnelig fra Tønsberg. Jeg er interessert i mote, skjønnhet, reising og trening. Det er dermed det du i hovedsak kan lese om her på bloggen min. Men det kommer nok også innslag av andre ting her og der. Jeg driver også med youtube, og legger ut to videoer i uka. Disse legger jeg som regel ikke ut på bloggen, men det kan skje en gang i mellom. Men om du er interessert i å følge videoene mine, så subscribe gjerne til youtube kanalen min. Det er link til den i menyen på bloggen. Om det er noe du lurer på så må du ikke nøle med å spørre. Det er bare hyggelig! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits