Helene Lekven

Chocolate Chip Cookie Dough Cupcakes

 • 29.05.2016, 15:19My glowing facemakeup

 • 27.05.2016, 12:39


Things are going to change... 

 • 23.05.2016, 10:50


God morgen og god mandag alle fine og trofaste lesere! Det er litt over en uke siden jeg sist blogget, men ting er rett og slett gått i ett og det har vært veldig mye å tenke på. Så det å blogge har rett og slett ikke blitt prioritert. Det har jo skjedd mye i det siste, men heldigvis begynner det å roe seg litt. Fortsatt har jeg jo mye å tenke på da jeg bare har litt over to uker igjen i huset her hjemme, så jeg må pakke sammen alt jeg har. Vi har ikke fått tak i noen leilighet enda, og jeg kjenner jeg begynner å bli stresset. Men det ordner seg vell helt sikkert. 

Good morning and I hope you are having a great start to the week! It is a little over a week since I last blogged, but I have just had so much stuff happening, and a lot to think about. So to blog has just not been a priority. There has been a lot og things happening lately, but it’s starting to calm down now. I still have a lot on my mind since I just have a little over two weeks left in our house, so I have to pack everything I own. We have not got a new apartement yet either, so I am getting a littlebit stressed about that. But hopefully it will get sorted soon. Huff, gjett om jeg lo når jeg så leppestiften hadde ikke bare flyttet seg litt oppover, men også ned på haken! Dette så jeg selvfølgelig ikke før etter vi kom hjem fra tur.. Gå tur med leppestift i halve ansiktet er fint! Haha, nei huff, bildet syntes jeg var fint med unntak av det så jeg velger å poste det uansett! 

Omg, I laughed so much when I got home and saw that I not only had lipstick over my top-lip, but also on my chin! Walking around the park with lipstick all over my face, great! Haha, but I thought the picture was cute, so I am posting it even though I have lipstick everywhere! Men siden jeg sist blogget har jeg også rukket å tenke en del når det kommer til bloggen. Og jeg har bestemt meg for at jeg kommer til å blogge mer når jeg vil og føler for det. Det kommer selvfølgelig flere oppdateringer i uken, og kanskje hver dag også, men det er bare hvis jeg føler for det. Jeg har nemlig bestemt meg for å satse enda litt mer på youtube. Jeg får så mye glede av å drive med det og være kreativ på den måten! Og om du vil følge med på det jeg gjør der og evt bli med på giveawayen jeg skal ha denne uken så kan du subscribe til kanalen min HER.

But since last time I blogged I have had the time to think a lot about my blog. And I have decided that I, from now on, am going to blog when I want and feel like it. There will be several post each week, and maybe every day, but only if I feel like it. This is because I want to get more into my youtube channel. I get so much joy out of making videos and being creativ like that! And if you want to follow me on my youtube journey and to take part of the giveaway I am going to post this week, then you can subscribe to my channel HERE

Håper dere får en super start på uken og at dere ikke har noe imot at jeg blogger på den måten! I hope you all have a great start to the week and that you are okey with my new blogging style!

Frisyretips til 17. Mai

 • 14.05.2016, 11:25


Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal gjøre med håret til 17. Mai. Spesielt om du ikke har alt for langt hår. Man søker etter inspirasjon på diverse bildesider som WeHeartIt eller Pinterest, men det er ikke alltid det er noen instruksjon med disse bildene. Og da må man prøve og feile litt før man kanskje får det til. I dag skal jeg dele en video med dere på hvordan jeg lager de frisyrene dere ser under her. 

Jeg viser hvordan jeg lager krøller, jeg viser hvordan jeg liker å flette og jeg viser dere hvordan jeg har likt å sette opp håret mitt i det siste. Flettekransen har jeg fått så enormt mye skryt av de dagene jeg har brukt den, og jeg skal selv bruke den til bunaden på bår kjære nasjonaldag. Og om du ønsker å se fremgangsmåten på hvordan jeg lagde de to frisyrene så finner du videoen HER. Jeg bruker en rettetang fra GHD til å lage krøllene, så om du også ønsker å lære hvordanman gjør det, så anbefaler jeg å sjekke ut videoen. Jeg håper dette er noe som faller i smak hos dere, og legg gjerne igjen en kommentar om du brukte noen av frisyrene eller hvertfall har prøvd på dem. Da blir jeg så glad! 

Kunne dere tenke dere å få flere slike innlegg hvor jeg kanskje viser steg for steg på andre fisyrer da i bilder? Jeg kan ikke love at det blir bra med en gang, men om det er noe dere ønsker så skal jeg prøve så godt jeg kan! 

Let's talk: I have a dream

 • 13.05.2016, 14:20


Vi har alle en eller annen drøm her i livet. Enten det er å få barn, ha drømme jobben eller bare det å reise til så mange land som mulig. Men de fleste av oss har en drøm, meg selv inkludert. Dette har vært en drøm jeg har hatt i mange år, og det er en drøm jeg har arvet av min kjære pappa. Mange har en drøm her og en annen drøm der, men denne drømmen har fulgt meg i mange år, og jeg har en følelse av at den drømmen ikke kommer til å forsvinne før jeg gjør det jeg kan for at den skal gå i oppfyllelse. Jeg har i mange år drømt en drøm om å starte noe eget. Jeg ønsker å drive noe eget som jeg kan kalle mitt og være stolt av. Jeg har lenge ønsket å drive en café, og det vil jeg fortsatt. Men etter jeg og Mathias var på Gran Canaria har jeg funnet ut at det er så mange andre muligheter også! Det meste tullet vi egentlig med, men når jeg tenker over det, så må det ikke bare forbli med tull om det er noe jeg ønsker og kunne tenke meg!

Hvis du har en drøm som du virkelig ønsker å oppfylle, hva skal da stoppe deg i å gå etter den drømmen? Er det litt uten om det vanlige? Ja, hvorfor ikke, da kan det jo slå an mer enn annet. Er det skummelt? Ja da er det enda mer gøy å vise at du mestret det. Jeg har vokst opp med en pappa som har hatt den spiren selv. Den drømmen om å starte noe eget. Han har jobbet innen shipping i alle år, men de siste årene har han faktisk drevet for seg selv, og det ser ut til å kunne gå utrolig bra.Akkurat der har han vært en utrolig stor inspirasjonskilde for min del. Jeg har vokst opp med det at man alltid skal følge drømmen sin. Jeg har vokst opp med støtte når det kommer til så og si alt. Foreldrene mine har støttet meg fra alt til skole, til venner og andre valg jeg har tatt opp i gjennom. Og de støtter meg ikke noe mindre angående drømmen min. 

Men når det gjelder den drømmen min så har jeg innsett at jeg har så mange valg. Jeg har så utrolig mange muligheter at jeg ikke aner hvor jeg skal starte. Men først må det jobbing til. Jobbing, sparing og ikke minst masse masse planlegging. Men når man har en drøm så er det viktig å jakte på den og virkelig gjøre alt for og nå den. Om du ikke gjør det ønsker du det rett og slett ikke nok. Jeg kan skjønne det at tanken om å strekke seg etter en drøm man har kan være skummelt. Men noen ganger må man bare ta det store steget, og man vet jo aldri? Du kan komme bedre ut av det enten det gjelder økonomisk eller når det gjelder erfaringer. For erfaring har også ekstremt mye å si her i livet. Og bygger du deg opp forskjellige erfaringer gjennom årene så kan du komme langt med det, jeg lover. Jeg har sett det med egne øyne! Det jeg vil få frem med dette innlegget er at du ikke er alene om å ha en drøm. Men det er kanskje et mindretall som faktisk tørr å gjøre noe med den drømmen. Det er til deg jeg i dag sier at det er okei å satse, det er din drøm og det er bare du som kan gjøre noe for at den skal gå i oppfyllelse! Jeg har palner om å gå etter min drøm, og jeg oppfordrer deg til det samme, uansett hva det måtte være. 

Om du føler deg klar til å strekke deg etter din drøm syntes jeg du skal ta sjansen. Dette kan nå være din tur, det kan være din tur til å få en drøm oppfylt, og jeg håper av hele mitt hjertet at din drøm en eller annen gang i livet skal gå i oppfyllelse. For det fortjener DU!

Det store innen sminke om dagen!

 • 12.05.2016, 16:21


NYX har jo vært det store for alle jenter som er glad i sminke i det siste. Selv hadde jeg ikke prøvd mer enn en øyenskyggeprimer før de ble tilgjengelig i butikk her i Norge. Nå har jeg prøvd NYX Tinted Brow Pomade, NYX Liquide Lingerie (video fra første gang jeg prøvde dem HER), og til slutt så har jeg prøvd NYX Soft Matte Lip Creamen dere ser på bildene under her! Den har virkelig den perfekte sommerfarge og jeg syntes den fortjente en shoutout til dere. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg hadde aldri prøvd noe liknende av dette produktet før og var veldig spent på om jeg kom til å like den eller ikke. Og jeg har faktisk vært en del frem og tilbake på om jeg liker den eller ikke. Men den vokser på meg! Jeg liker den litt og litt bedre for hver gang. Det er en merkelig konsistens som jeg ikke har vært borti før, og selv om den er matt syntes jeg ikke den tørrer ut leppene. Den er fin, fuktig og lett å legge på leppene, men vær forsiktig! Om du bommer litt så kan det være vanskelig å få bort alt, den setter nemlig veldig farge når den først er tatt på! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fargen jeg har heter Milan og jeg elsker den. Det er den perfekte sommerfargen og jeg gleder meg masse til å bruke den fremover. For er det noe jeg liker med sommeren så er det rosa lepper! Det er ikke mye som slår det. Men jeg tror jeg skal kjøpe meg litt mer fra NYX også, for av de fleste produktene jeg nå har prøvd så er jeg ganske så fornøyd! Kanskje jeg skal prøve et av contourkittene snart? Nå er ikke akkurat jeg en mester på det med å contoure ansiktet, men har veldig lyst til å prøve noe som ikke er pudder, og det vet jeg NYX har. Men nei, nå har jeg nok kostnader fremover, jeg må skjerpe meg 🙈

Har du prøvd noe fra NYX og hva evt anbefaler du at jeg skal prøve ut neste gang? 

Starting kind of fresh!

 • 11.05.2016, 10:59


Det er virkelig merkelig det å skulle skrive min første post hos blogg.no igjen. Det er over et år siden sist, og jeg må si at en del har faktisk forandret seg. Da til det bedre! Men det er derfor det ble litt stille her på bloggen i går, for da var det fullt fokus på å få designet sånn nogelunde ferdig og få over innleggene mine fra Wordpress. Det tok litt lenger tid enn planlagt og plutselig var klokken nesten halv 12 på natta, så da fant jeg ut at det var litt sent å blogge. Men ja! Bloggen er flytta og jeg er nok en gang tilbake til blogg.no der det hele starta for en god del år siden.

Men dere som fulgte meg på wordpress, merker dere i det hele tatt noe annerledes?  For dere kommer hit ved å bare bruke http://helenelekven.com/, dere trenger ikke å bruke blogg.no adressen, så håper det hvertfall gjorde det til en smude overgang!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg tok meg en pause ute i sola i går da, mellom all jobbinga. Da slappet jeg av med en smoothie og lakking av tåneglene mine. Nå har jeg jo gel-negler på hendene, så trenger ikke å lakke dem, men syntes det er greit å ta littegran vare på tåneglene også. Og da gikk jeg for denne herlige baby blå fargen fra Essie. Fargen heter Bikini so Teeny og jeg digger navnet! Jeg blir glad av både det og fargen! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 

Men i dag er planene noe annet. Jeg og lillesøsteren min skal nemlig ut på verdensende for å ha en liten piknik og virkelig kose oss sammen der. Kameraet blir med o g jeg har faktisk vært  inne på tanken på å vlogge i dag. Så la meg vite om det er noe dere vil jeg skal gjøre. Da får dere bli med på en dag i livet mitt denne uken! 

Men håper dere hvertfall får en fin dag i dag, så blogges vi mer og ordentlig seinere! 

I think I'm in love

 • 09.05.2016, 14:50


Herlighet, er helgen virkelig over allerede? Jeg syntes dagene og ukene går så fort om dagen, før vi vet ordet av det er det sommerferie! Ikke at jeg skal klage over det, men jeg har en del å måtte gjøre før den tid, så jeg kjenner jeg får litt hetta av at tiden faktisk går så fort. Men det går nok fint, bare jeg får gjort litt nå de neste ukene så skal jeg nok ha tid til å kose meg på ferier i Juni! 

Jeg kjenner jeg gleder meg til hva denne sommeren har å by på. Jeg skal på flere reiser, på festival og jobbe ganske mye. Jeg tror og håper på at dette skal bli en av de sommerne jeg husker best, for det er så innmari mye gøy som står på planen allerede, og ikke minst så blir jeg og Mathias samboere denne seinsommeren, så det blir bra! There is nothing like the feeling of the sun tuching your face for the first time after a long winter season! 

Denne uken har hvertfall jeg nok å stå på  med! Med både jobb på cafeen, filming, blogg jobbing, pakking, trening, fiksing av bryn og enda mer jobb på cafeen. Og ikke minst så kommer min kjære hjem denne uken, så skal bli godt å endelig se han igjen. Det er på den måten jeg ser hvor fort, men samtidig hvor sakte tiden går, for det er allerede fire uker siden vi så hverandre sist. 

Men nei, nå får jeg vell runde av. Kjente jeg var litt skravlete denne mandagen. Men det håper jeg bare er koselig? Og som dere kanskje har merket har jeg gått litt mer tilbake til det å ha litt hverdagsinnlegg igjen og ikke innlegg som nesten bare er fokusert på sminke og skjønnhet. Når man blogger om det går man litt tom etterhvert og da blir det litt vanskelig og ikke minst litt demotivernede å måtte finne noe nytt hele tiden. Jeg liker å blogge om det som faller meg inn, og det er da jeg syntes bloggpostene blir mer naturlige! 

Håper dere er enige angående bloggingen, også håper jeg dere alle får en fantastisk start på uken! Hva syntes du forresten om antrekket på bildene? Jeg elsker det! Så behagelig og feminint 😍

First time this year! 

 • 08.05.2016, 19:00


FOR en dag det har vært i dag! Solen har stått høyt på himmelen, varmegradene hadde økt mer enn det det var i går og det å grille var det ikke et spørsmål om en gang. Så i ettermiddag har jeg og familien kost oss ute med grilling og masse prat. Jeg elsker slike sommerdager, men desverre har jeg vært veldig preget av allergien min både i går og i dag. Så jeg måtte bevege meg inn etter noen timer ute, for da klarte jeg ikke å stoppe å nyse, og øynene stoppet heller ikke å svi og renne. Så er ikke bare bare med denne årstiden, men er «heldigvis» bare så ille akkurat i det det virkelig springer på trærne! Et lite knippe med bilde fra ettermiddagen min. Jeg har også fått filmet begge videoene jeg skulle, den ene er også redigert og lastet opp, men den blir ikke publisert før på onsdag. En times trening fikk jeg også gjennomført etter at dagens første post ble publisert. Så det har egentlig vært en ganske så effektiv, men samtidig avslappende dag. Nå ligger jeg rett ut på senga med røde og hovne øyne som svir, så jeg unte meg et deilig stykke med iskake mens jeg så på litt youtube videoer. 

Jeg håper hvertfall dere alle har hatt en fin søndag og at dere har alle fått ladet opp til en ny uke i morgen! 

Trying something new

 • 08.05.2016, 11:43


God søndags formiddag alle kjære gode lesere! Har dere hatt en fin helg så langt? Det håper jeg virkelig! Selv så koste jeg meg ute i solen etter jobb i går og fikk jammen meg skille, så jeg var super fornøyd når jeg gikk til sengs i natt. Det er nemlig første gang i år det var mulig å ligge på varandaen i bikini og kunne sole seg uten at det var for kaldt. Vi hadde over 20 grader i skyggen og bestemte oss fort for at rekemiddagen skulle nytes ute i kveldssolen. En kjempe fin og sommerlig lørdags ettermiddag var det. 

Men i dag er det litt tilbake til «hverdagen». Søndagene for min del er ikke alltid så rolige da det gjerne er den dagen jeg må filme til youtube kanalen min. Jeg må spesielt gjøre det når jeg har en travel uke i vente, og det er ikke et unntak denne gangen. I dag skal jeg filme en first impression av denne Cushion Foundationen fra Loreal. Jeg har ingen spesielle forventninger til den, og har heller ikke sett og lest så alt for mye om den. Så jeg tenkte at jeg like greit kunne ta saken i egne hender og teste den ut selv. Jeg gleder meg til å se hvordan den føles og hvordan den legger seg på huden. Jeg håper virkelig dette er en lett og fin foundation som jeg lett kan kjøpe igjen. Jeg likte nemlig fargen jeg kjøpte veldig godt, men om jeg fortsetter med den solingen jeg startet på i går så kan jeg nok ikke bruke den hele sommeren, men da har jeg den hvertfall en periode nå! 
Så om du er nysgjerrig på hva jeg syntes om denne foundationen så kan du sjekke ut youtube kanalen min til onsdag. Det er nemlig da den skal ut! Men nei nå må jeg runde av og komme i gang med dagen. Jeg skal nemlig avgårde på trening før jeg skal filme to videoer og så forhåpentligvis få ligget litt i solen i dag også. Må nyte været mens man har det, det har jeg lært mang en gang, for plutselig er det kaldt igjen.. MEN vi håper på det beste! 

Har våren/sommeren birkelig kommet til dere enda? Og har du prøvd denne foundationen før? Hva syntes du evt om den? 

A Easy and Natural Look : Step-by-Step

 • 07.05.2016, 13:05


Jeg har fått hektet på det naturlige med et bitte lite hint av farge. Det går kjapt og er en enkel look å lage. Jeg har én base, en annen farge i oval linjen og til slutt litt av en siste farge ytterst i hjørnet av øyet. Dette føler jeg gir en fin sminket look, uten å bli for mye på en hverdag. Så i dag tenkte jeg å vise dere den looken jeg går mest for om dagen. Jeg har forresten også laget video av HELE ansiktslooken over på youtube kanalen min som du finner HER. Så om du heller vil se video enn å lese så har du muligheten til det denne gangen!
Til denne looken bruker jeg en palett fra Urban Decay som heter Spectrum Palett. Som base bruker jeg fargen FLATLINE, og den går da over hele øyelokket. Dette er en lys farge, med et hint av rosa og en del shimmer. Fargen er veldig pigmentert og lett å jobbe med. 

Så går jeg inn med fargen BORDELLO i ovallinjen. Dette er for å gi øynene litt dybde og vi kan på en måte kalle det litt contouring. Noen ganger bruker jeg ikke så mye av denne fargen, men andre ganger bygger jeg den ganske mye mer opp. Det kommer an på hvilken look jeg ønsker den dagen. Denne fargen legger jeg med en blending brush, og jobber fargen sakte oppover. Det er aldri lurt å starte med mye av en mørk farge, da kan det fort gå galt, men ellers er også denne fargen pigmentert og lett å blende ut!

Til slutt så går jeg inn med fargen BURN og legger den i den ytterste delen av øyelokket mitt. Jeg legger den vell egentlig som en liten trekant ytterst på lokket. Dette føler jeg gir enda mer dybde til looken, og gjør at det hele ser enda mer gjennomført ut. 

Bildene gir ikke så alt for godt innblikk i hvor fin denne lokken er. Jeg får på en eller annen måte ikke til å vise de ordentlige fargene da jeg vil ha lysere bilder. Så da blir fargene litt vasket ut. Men jeg syntes det kom okey frem i noen av bildene over her. Og hvis du vhil se hvordan fargene virkelig blir, så syntes jeg det kommer godt frem i videoen jeg linket lenger opp!

I dag er jeg avgårde på jobb igjen, så jeg tenkte at det var den perfekte muligheten til å dele denne looke med dere. For jeg har ikke akkurat tid til å sitte foran ipaden i dag. Men hvertfall så ønsker jeg dere en super fin helg videre, og jeg håper dere nyter sola og det varme været om dere også er så heldige å ha det!

Hva syntes du om denne looken, og ønsker dere flere slike innlegg som dette? 

Let's talk: Det å leve med panikkangst

 • 06.05.2016, 14:30


Som jeg skrev i forrige ukes Let?s talk spalte så sliter jeg med panikkangst. Jeg fikk den diagnosen for litt over et år siden nå, og har levd med det i omtrent to år. Det startet som magesmerter, som utviklet seg til stadig svimmelhet, kaldsvetting, kvalme og besvimelser. I starten så ble jeg virkelig skremt, men etter å ha lest litt på nettet fikk jeg en viss anelse om hva det kunne være. Men da hadde det kommet langt, kanskje litt for langt. Jeg følte meg lenger ikke trygg i situasjoner jeg hadde lenge vært trygg i. Jeg kunne få anfall på jobb, jeg kunne få anfall i byen og jeg kunne rett og slett få anfall i bilen. Sistnevnte var på ingen måte trygt, og drastiske tiltak måttes tas.   
   Jeg valgte å slutte videregående et halvt år før jeg var ferdig. Jeg valgte å gjøre akkurat det fordi det var skolen som var hovedgrunnen til at jeg utviklet panikkangst. Det var da det var på som verst! Jeg hadde et press  på skolen som jeg ikke lenger klarte å takle. Jeg hadde press fra lærere som forventet mer og mer av meg, jeg hadde press fra venner og ikke minst så hadde jeg et press fra meg selv. Press var hovedfaktoren til mine anfall. Så fort jeg hadde et press eller en forventning over meg, så kunne jeg få anfall. Jeg kunne få anfall om jeg skulle åpne cafeen alene, osv. 

Men som sagt hadde det kommet langt. Det var ikke lenger bare i de tilfellene. En uke etter at jeg sluttet på skolen skulle jeg til Oslo sammen med en venninne. Jeg fikk et anfall bare jeg stod og ventet på toget. Jeg fikk anfall på toget hjem, og jeg fikk anfall i en av butikkene i Oslo. Jeg hadde aldri vært redd for noe som helst som er lignende av dette, men det var så langt det hadde kommet.     
  Siden den gang, for et år siden, har jeg jobbet konstant med å bli bedre. Jeg har presset meg selv ut av huset, jeg har kommet meg så langt at bare litt over  et halvt år etter denne hendelsen i Oslo, dro jeg til Dublin for en helg HELT alene. Det var en stor mestringsfølelse! Men det klarte jeg bare av en grunn; jeg var bestemt fra første stund at panikkangsten ikke lenger skulle få styre livet mitt. Jeg skulle  overvinne den hver eneste dag om det var det som skulle  til. Og nå i dag merker jeg sjeldent noe til panikkangsten. 

Selvfølgelig så kan alle ha dårlige perioder, og det har jeg og. Er jeg litt langt nede en periode så er angsten mye værre. Det skal ikke like mye til før jeg merker et anfall komme. Men et skikkelig anfall, som da det var på det værste har jeg ikke hatt siden Mai i  fjor. Jeg sluttet på skolen 3. Januar, og det siste skikkelig ordentlige anfallet hadde jeg i Mai. Det er noe som krevde ekstremt mye av meg, og veldig mye jobbing, men også  ekstremt med støtte fra de rundt meg.  
  Og når jeg sier at jeg presset meg selv, så mener jeg virkelig at jeg presset meg selv. Bare et par måneder etter jeg sluttet på skolen meldte jeg meg på en bloggtur sammen med 9  andre jenter som jeg ikke kjente. Jeg skulle til en annet land, som jeg aldri hadde vært før, med 9 jenter jeg aldri hadde snakket med. Jeg tok drastiske tiltak for å bli fort bedre. Men for meg så var det det som måtte til! 

Nå i dag lever jeg som jeg gjorde før jeg merket noe til panikkangsten. Jeg merker ikke så mye til den i det daglige, men enkelt dager kan jo være dårligere enn andre, som sagt! Men jeg har lært meg hvordan jeg skal forhindre et anfall om jeg merker det siger på. Jeg kan på en mye mer kontrollert måte stoppe eller forminske anfallene, og det kjenner jeg er godt!   Jeg er stolt av meg selv som har klart å komme så langt på så kort tid,og det for det meste på egenhånd. I starten fikk jeg også mye hjelp fra kjæresten min, for han visste akkurat hva jeg trengte å høre om jeg sendte melding om at jeg kjente antydninger til et anfall. Men det å leve med panikkangst kan være brukbart OM man finner en måte å kontrollere det på. Om man ikke finner en balanse så kan det å leve med panikkangst veldig fort bli mye værre. 

Hvis du sliter med noe av det samme så er det bare å sende meg en mail eller en melding på face om du trenger noen å snakke med. Bare det å snakke med noen som vet hvordan du har det kan hjelpe veldig mye! Og om du vil jeg skal skrive et innlegg med tips til å motivrke anfall så  gjør jeg gjerne det, men da kommenter gjerne under at du vil jeg skal gjøre det. Du trenger ikke kommentere under ditt eget navn om du ikke ønsker det!

Har du noen relasjon til panikkangst og ønsker dere å vite mer angående dette temaet?

Not In Stock

 • 05.05.2016, 15:00


Jeg som hadde planlagt litt av hvert denne helligdagen, måtte fort avlyse det ene og det andre når det plutselig ble familie søndag denne torsdagen istedet! Men det gjorde ingen verdens ting. Man skal alltid ha tid til familie og de man er glade i, det er det jeg prioriterer over det meste. Så når dette innlegget publiseres spiser jeg nok middag med mine kjære besteforeldre. 

Men jeg nevnte jo i går at jeg skulle en tur til byen for å sjekke ut Kappahl sin nye kolleksjon. Og det er jo ingen hemmelighet at den passet meg som hånd i hanske. Jeg elsker hvite klær, blonder og alt som hører med! Så jeg klarte jo å få med meg noe hjem! Nå ble det ikke alt det ikke alt det jeg hadde sett for meg, da butikken i Tønsberg ikke hadde alt sammen inne, men jeg kom hjem med et nydelig skjørt og solbrilleparet dere ser under her. 
Skjørtet får dere også en sneak peak på da det er det som bladet, kameraet og solbrillene ligger oppå. Jeg digger det og har tatt det i bruk allerede i dag, og ja, gjett om det skal bli tatt antrekksbilder. Det er nemlig en utrolig fin sommerdag her i dag, og da må man ta sjansen mens man har den sier nå jeg! 

Men hvertfall så håper jeg dere alle har en fin fri dag i dag! Hva er dine planer for i dag? Bare avslapning eller har du mye du må få gjort? 

All the things to be happy about! 

 • 04.05.2016, 15:10


Av og til går motivasjonen opp og ned. Også for oss bloggere! Det er ikke alltid det er like lett å være positive til en hver tid og skulle inspirere andre. Noen ganger er man rett og slett litt for langt nede for slikt. Selv så har jeg vært det nå den siste uken. Jeg ville ikke at det skulle bli sånn, men når jeg ikke klarte å finne noe positivt med hverdagen, var det vanskelig å spre glede hos dere også! 

Det har vært en tøff uke med enormt mye følelser. Vi mistet hunden vår samtidig som vi styrte mye med salg av huset. Men nå føler jeg at jeg er på vei tilbake! Jeg kjenner energien siger sakte men sikkert tilbake og jeg kjenner gleden også kommer igjen. Jeg har begynt å glede meg igjen, og jeg gleder meg til mye fremover, og derfor tenkte jeg i dag å dele med dere hva jeg gleder meg mest til! 
 Jeg håper dere alle har hatt det bra under mitt lille opphold, og jeg er utrolig takknmelig til alle dere som titter innom her dag ut og dag inn. Dere er et stort lyspunkt i dagen min! Og snakk om lyspunkt, jeg skal nå en liten tur til byen for å sjekke ut den nye kolleksjonen til Kappahl, den ser SÅ lekker ut! Blir helt sikkert med meg noe hjem om jeg kjenner meg selv rett! 

Men hvertfall så må dere ha en fin dag videre, og jeg håper dere  er klare for masse nye bloggposter her! Jeg har fått litt ny inspirasjon, og det hjelper alltid på motivasjonen! Så vi blogges snart! 

Let's talk: Det å ikke ha fullført videregående i en alder av 20

 • 01.05.2016, 15:44


 Ettersom jeg har fått en god del nye lesere de siste årene er det kanskje ikke alle som vet at jeg ikke har fullført videregående. Jeg måtte slutte halvveis i påbyggsåret mitt da jeg slet ekstremt med panikkangst. Det hadde utviklet seg sakte men sikkert og etter jul i tredjeklasse klarte jeg ikke å dra tilbake på skolen. Jeg utviklet panikkangst i sammenheng med skolen. Jeg hadde et enormt press på meg, da ikke fra foreldrene mine. Men jeg hadde et enormt press fra venner, lærere og ikke minst meg selv. 

Dette skapte mye trøbbel for meg. For jeg er ikke en av de som får 6?ere uten å jobbe for det. Og å jobbe for de karrakterene jeg ønsket, det gjorde jeg helt klart. Til det nivået at det gikk utover min egen helse.   
  I løpet av høsten sleit jeg veldig mye med magesmerter uten å skjønne hve det kunne være. Jeg dro til legen flere ganger uten å finne noen grunn til de store smertene. Etterhvert så utviklet det seg ikke bare til magesmerter men også svimmelhet, kvalme og kaldsvetting. Jeg kunne få det i diverse sammenhenger når det kom til skole, men etter juleferien hvor jeg falt totalt sammen, fikk jeg anfall i situasjoner jeg tidligere hadde vært super trygg i. 

Jeg fikk anfall når jeg skulle åpne på jobb, og det var noe jeg hadde gjort hver helg i nesten 3 ½ år, så det var ingen grunn til å føle angst. Men det var kommet til det stadiet at jeg fikk anfall i de minste situasjoene hvor jeg måtte prestere på en eller annen måte, uansett hvor trygg jeg hadde vært på det tidligere.   
  Dette gjorde da at jeg sluttet videregående og valgte å ta fag som privastist. Så det halvåret jeg sluttet tok jeg matte som privatist. Det var fordi det var et fag jeg bare ville bli ferdig med mens jeg enda hadde kunnskapen friskt i minnet. Men etter det har jeg ikke tatt opp noen fag. Enda får jeg angst med tanke på skole og hva jeg må gjøre for å bli ferdig. Jeg er kvitt panikkangsten til en viss grad, men når det kommer til skole tror jeg den alltid vil være der. 

Jeg fyller snart 20 år, og jeg er fortsatt ikke ferdig med videregående. Men jeg føler ikke at jeg trenger å stresse med å bli ferdig. Jeg har flere venner som er helt ferdig, men de er stuck på hva de vil gjøre videre. Jeg trives med å jobbe, og hvorfor skal jeg da tvinge meg selv gjennom skolen som gjør at helsen min blir værre?!   
    Jeg drømmer om å starte noe eget. Og for det trenger jeg ikke å ha fullført videregående. Så hvorfor skal jeg da presse meg selv gjennom de få siste fagene når jeg ikke føler jeg trenger dem? Selv så  tror jeg ikke at jeg kommer til å fulføre videregående,  og det er jeg på ingen måte redd for å innrømme. Hvorfor skal det være så tabu å ikke fullføre videregående? Mange av de største personene og mest suksessfulle her i verden er faktisk de som ikke har fullført videregående opplæring. 

Men det som er, er at om du ikke fullfører skolen blir du sett på som dum. «Du klarer ikke det en gang, hvordan skal du klare deg videre i livet da?». Men vet du hva? Enkelte er rett og slett mer  praktisk smarte enn det de er teoretisk smarte. Dette er meg selv inkludert, og ettersom jeg gikk service og samferdsel så har jeg fått opplæring i det å starte egen bedrift. Og det er planen. Innen ti år ønsker jeg å ha en egen bedrift. Jeg skal motbevise alle de som har snakket nedlatende bak ryggen min om at jeg sluttet videregående.  Jeg skal vise at det går an å være suksessfull uten å ha gjennomført skolen!
   MEN jeg vil også si det at, hadde det ikke vært for at jeg utviklet den diagnosen jeg gjorde, så hadde nok jeg også fullført videregående. Jeg hadde aldri sett for meg at jeg var en av de som skulle slutte på skolen. Men slik ble det da, og da må man rett og slett tilpasse seg det. Selv om jeg sluttet, er det ikke sikkert det er det rette for deg. Og selv om jeg sier at man kan komme langt uten å fullføre videregående  så sier jeg ikke til deg som går på skolen i dag, at du burde slutte. Alle som slutter eller starter på nytt har helt egne grunner til det, men det som er viktigst er at man lytter til seg selv. Du vet kun hva som er best for  deg selv. 

Men som sagt, jeg har nå ikke fullført videregående i en alder av snart 20. Jeg har ingen planer om å fullføre i løpet av de kommende årene heller. Det kan forandre seg, selvfølgelig, men forløpig så har jeg ingen verdens planer om å fullføre. 

Ønsker dere at jeg snart skal holde en spørsmålsrunde, slik at dere kan få svar på alt dere lurer på? Og hva syntes du om dette temaet? 

Helene Lekven

Mitt navn er Helene Lekven og jeg er 20 år gammel. Jeg bor i Trondheim, men er opprinnelig fra Tønsberg. Jeg er interessert i mote, skjønnhet, reising og trening. Det er dermed det du i hovedsak kan lese om her på bloggen min. Men det kommer nok også innslag av andre ting her og der. Jeg driver også med youtube, og legger ut to videoer i uka. Disse legger jeg som regel ikke ut på bloggen, men det kan skje en gang i mellom. Men om du er interessert i å følge videoene mine, så subscribe gjerne til youtube kanalen min. Det er link til den i menyen på bloggen. Om det er noe du lurer på så må du ikke nøle med å spørre. Det er bare hyggelig! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits