Helene Lekven

En dessert du ikke kan motst!

  • 02.01.2016, 13:26


P nyttrsaften var det jo en selvflge at vi mtte ha noe dessert, men det finne ut hva vi ville ha var en annen ting. Vi ville ha noe som ikke var for tungt da vi skulle ha biff til middag. S vi lette og lette og til slutt fant Mathias oppskriften p de dere ser under her. Det var virkelig den perfekte desserten da den var super frisk og enkel spise. Og ikke minst var den lett lage. S jeg tenkte tipse dere om denne herligheten, og om du prver den, du vil ikke angre!

Kakebunnen

4 egg

120 gram sukker

120 gram hvetemel

ts bakepulver

Annet

Vanilje Kesam

Kurv med Blbr

Kurv med Jordbr

 

Dette gjr du:

Jeg begynte med lage kakebunnen p formiddagen slik at jeg slapp stresse med det seinere. S jeg pisket sammen egg og sukker til en stiv og fin eggedosis. Nr den var ferdig veltet jeg forsiktig inn melet og bakepulveret med en slikkepott. Det er viktig ikke vre for hardhent, da det lett kan sl ut luften av rra. Og det var vell egentlig det. Du trenger da bare fordele det ut i en langpanne med bakepapir p, og steke det p 200 grader i 8-10 minutter. Husk at det er best at den avkjles p rist!

Nr kaken er ferdig kjlt ned kan du stikke ut de formene du trenger til din dessert. Jeg brukte glassene som ml, og skjrte rundt. Da visste jeg at det ville passe. Ogs la jeg de p en talerken med plast over og satte den i kjleskapet inntil rett fr servering.

Nr det nrmet seg dessert tid tok jeg frem kakebitene, brene og vaniljekesamen. S tok jeg frst oppi en kakebit, litt vaniljekesam og tok de brene jeg ville ha p, fr jeg lagde enda et lag igjen opp der. En frisk og god dessert som forsvant p en to tre!

Ettersom jeg kun skulle ha kakebiter til to desserter s var det jo en del kake igjen etter jeg hadde skjrt ut de bitene jeg trengte. S da lagde jeg rett og slett rullekake av resten. Jeg kuttet slik at det ble rette kanter, fylte p med syltety og rullet kaken sammen. S fikk vi noe vi kunne kose oss med noen dager etter ogs. En fin mte gjre to ting p en gang spr du meg! Og ikke minst er det jo super godt.

Jeg hper denne oppskriften falt i smak og at det fristet prve den. Vi fant hvertfall ut at det ikke skulle bli siste gang vi lagde denne. Da med en kake som var s fin og s luftig med en frisk og god vaniljekesam og friske br. Ahh, det blir jo ikke bedre! Jeg kjenner jeg fr vann i munn her jeg sitter..

Har du prvd noen liknende dessert fr? Og fikk du lyst til prve ut denne?

Helene Lekven

Mitt navn er Helene Lekven og jeg er 20 r gammel. Jeg bor i Trondheim, men er opprinnelig fra Tnsberg. Jeg er interessert i mote, skjnnhet, reising og trening. Det er dermed det du i hovedsak kan lese om her p bloggen min. Men det kommer nok ogs innslag av andre ting her og der. Jeg driver ogs med youtube, og legger ut to videoer i uka. Disse legger jeg som regel ikke ut p bloggen, men det kan skje en gang i mellom. Men om du er interessert i flge videoene mine, s subscribe gjerne til youtube kanalen min. Det er link til den i menyen p bloggen. Om det er noe du lurer p s m du ikke nle med sprre. Det er bare hyggelig! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits