Helene Lekven

En dessert du ikke kan motstå!

  • 02.01.2016, 13:26


På nyttårsaften var det jo en selvfølge at vi måtte ha noe dessert, men det å finne ut hva vi ville ha var en annen ting. Vi ville ha noe som ikke var for tungt da vi skulle ha biff til middag. Så vi lette og lette og til slutt fant Mathias oppskriften på de dere ser under her. Det var virkelig den perfekte desserten da den var super frisk og enkel å spise. Og ikke minst var den lett å lage. Så jeg tenkte å tipse dere om denne herligheten, og om du prøver den, du vil ikke angre!

Kakebunnen

4 egg

120 gram sukker

120 gram hvetemel

¾ ts bakepulver

Annet

Vanilje Kesam

Kurv med Blåbær

Kurv med Jordbær

 

Dette gjør du:

Jeg begynte med å lage kakebunnen på formiddagen slik at jeg slapp å stresse med det seinere. Så jeg pisket sammen egg og sukker til en stiv og fin eggedosis. Når den var ferdig veltet jeg forsiktig inn melet og bakepulveret med en slikkepott. Det er viktig å ikke være for hardhent, da det lett kan slå ut luften av røra. Og det var vell egentlig det. Du trenger da bare å fordele det ut i en langpanne med bakepapir på, og steke det på 200 grader i 8-10 minutter. Husk at det er best at den avkjøles på rist!

Når kaken er ferdig kjølt ned kan du stikke ut de formene du trenger til din dessert. Jeg brukte glassene som mål, og skjærte rundt. Da visste jeg at det ville passe. Også la jeg de på en talerken med plast over og satte den i kjøleskapet inntil rett før servering.

Når det nærmet seg dessert tid tok jeg frem kakebitene, bærene og vaniljekesamen. Så tok jeg først oppi en kakebit, litt vaniljekesam og tok de bærene jeg ville ha på, før jeg lagde enda et lag igjen oppå der. En frisk og god dessert som forsvant på en to tre!

Ettersom jeg kun skulle ha kakebiter til to desserter så var det jo en del kake igjen etter jeg hadde skjært ut de bitene jeg trengte. Så da lagde jeg rett og slett rullekake av resten. Jeg kuttet slik at det ble rette kanter, fylte på med syltetøy og rullet kaken sammen. Så fikk vi noe vi kunne kose oss med noen dager etter også. En fin måte å gjøre to ting på en gang spør du meg! Og ikke minst er det jo super godt.

Jeg håper denne oppskriften falt i smak og at det fristet å prøve den. Vi fant hvertfall ut at det ikke skulle bli siste gang vi lagde denne. Da med en kake som var så fin og så luftig med en frisk og god vaniljekesam og friske bær. Ahh, det blir jo ikke bedre! Jeg kjenner jeg får vann i munn her jeg sitter..

Har du prøvd noen liknende dessert før? Og fikk du lyst til å prøve ut denne?

Helene Lekven

Mitt navn er Helene Lekven og jeg er 20 år gammel. Jeg bor i Trondheim, men er opprinnelig fra Tønsberg. Jeg er interessert i mote, skjønnhet, reising og trening. Det er dermed det du i hovedsak kan lese om her på bloggen min. Men det kommer nok også innslag av andre ting her og der. Jeg driver også med youtube, og legger ut to videoer i uka. Disse legger jeg som regel ikke ut på bloggen, men det kan skje en gang i mellom. Men om du er interessert i å følge videoene mine, så subscribe gjerne til youtube kanalen min. Det er link til den i menyen på bloggen. Om det er noe du lurer på så må du ikke nøle med å spørre. Det er bare hyggelig! :)

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits